TG

Algemene voorstellingWaarvoor kunt u bij ons terecht?Wat bieden wij?Wie zijn wij?Hoe verloopt het contact?

 

De Therapeutische Groepspraktijk (TG) is in april 2001 van start gegaan. We zijn een multidisciplinair team van hulpverleners die een breed hulpaanbod aanreiken. We werken met volwassenen, kinderen en adolescenten.

De Therapeutische Groepspraktijk (TG) is in april 2001 van start gegaan. We zijn een multidisciplinair team van hulpverleners die een breed hulpaanbod aanreiken. We werken met volwassenen, kinderen en adolescenten.

Wij geloven in de eigen kracht van de volwassenen en de kinderen waarmee we werken. We ondersteunen onze cliŽnten om meer te worden wie ze zijn, met respect voor het eigen tempo, de eigen mogelijkheden en eigen keuzes.

In onze werking staat uw (hulp)vraag centraal, wij zoeken de hulpverlener in ons team die het best samen met u op weg kan gaan. We werken in ons team bewust vanuit verschillende benaderingswijzen en we vinden het belangrijk om te blijven leren van elkaar.

We komen op regelmatige basis samen om ervaringen uit te wisselen en ons professioneel te blijven ontwikkelen.

We komen op regelmatige basis samen om ervaringen uit te wisselen en ons professioneel te blijven ontwikkelen.

Wij bieden advies, ondersteuning en begeleiding aan individuen, koppels en gezinnen. Dit kan in het Nederlands, Engels en Frans.

We werken -met uw toestemming- nauw samen met huisartsen, scholen, CLBís, logopedisten, kinesitherapeuten,Ö

Tevens organiseren wij groepstherapie, waaronder sociale vaardigheidstrainingen voor kinderen en jongeren, mindfulnesstrainingen voor volwassenen en lezingen en informatieavonden zowel in onze eigen praktijk als binnen de school of andere locaties.

VACATURE: kinder- en jongeren therapeut in Overijse

MAATREGELEN CORONAVIRUS
04/05/2020

Rekening houdend met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, willen wij u graag op de hoogte houden van de verantwoordelijkheid die wij hierin willen nemen.

Het is als gezondheidswerkers onze verantwoordelijkheid om de continuÔteit van onze begeleidingen mogelijk te maken. Uw therapiegesprek gaat bij voorkeur door, via telefoon, skype of in de buitenlucht. Vanaf 4 mei willen wij onze cliŽnten, die niet online kunnen ondersteund worden, de mogelijkheid bieden om opnieuw langs te komen. Dit wordt telkens individueel met uw therapeut besproken.

Wij verbinden ons ertoe, indien we zelf verkouden zijn of symptomen vertonen die kunnen wijzen op een corona-besmetting, niet te komen werken. Wij vragen u van uw kant ook om niet naar de praktijk te komen indien u zelf symptomen vertoont. U mag daarvoor kosteloos annuleren.

Voor uw veiligheid vragen wij u:

          om buiten of in uw auto te wachten.

          om voorlopig uitsluitend via bank app of overschrijving te betalen, in plaats van cash.

          vooral om steeds 1,5 meter afstand te houden.

          Wij voorzien handgel in de wachtzaal, maakt u hier gerust gebruik van.

Hartelijk dank voor uw begrip en uw medewerking. Wij passen onze communicatie aan indien nodig. Wij volgen hiervoor de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid en onze beroepsverenigingen.

Zorg goed voor uzelf en elkaar.

Het team van de TG,

Cathy, Dorien, Marie-Odile, Marjolijn, Monique, Nathalie, Sanne, Sofieen Sonja.

 

hit counter